tisdag 3 april 2018

Lill-Babs minns vi med glädje


Bild: Jörgen Auer 
Folkkära artisten Barbro Lill-Babs Svensson från Järvsö är efter en kort tids sjukdom död. Hon blev 80 år och kommer att vara ihågkommen för sin aldrig sinande energi och för massor av låtar på både Svensktoppen och i Melodifestival och shower, tv-program och filmer. Vad minns jag mest av henne? Bland sånger är det förstås Leva Livet, Jag är en tuff brud i lyxförpackning, Klas-Göran, och massor jag inte kan namnet på men som jag har hört. Hon var svensk stjärna i över 60 år och så sent som i går tittade jag på det senaste avsnittet av mycket uppskattade serien Bonusfamiljen där Barbro hade en av rollerna.
Bilden här tillsammans med Anders Wedin, Moneybrother, tog jag på Allsången i Kisa i juli 2014 där båda var uppskattade artister. Lill-Babs var på sitt vanliga humör, vilket vill säga att hon utstrålade energi och glädje, vänlighet och kärlek.

 Bild: Jörgen Auer
 Till den här bilden bloggade jag den gången, i juli 2014 om att Leva Livet blev något av signatur för hela kvällen som gick i glädjens tecken.
Lill-Babs trivdes hon också. Efteråt signerade och sålde hon skivor. Hon kramade också den här pojken som stod i kö enkom för att just få en kram av Lill-Babs. Vem han är? Mitt barnbarn, då sjuårige William Auer från Uppsala. I bilen hem till vårt sommarparadis Bäckhult vid Drögen sjöng William och hans lillasyster Vera hela vägen. Gissa vad: Leva livet.
Jag log och gladdes med dem. Det hade varit en fin kväll. Det var en fin kväll.
Vila i frid, Barbro.

Inga kommentarer: