fredag 12 november 2021

Mycket häst blir det

Bild: Jörgen Auer
 Lördagsmorgonen var klar. Lite småkall, ja, men klar och skön. Solen hade nyligen vaknat, precis som jag. Det var därför jag ville ut på promenad. Få frisk luft. Travhästarna i hagarna intill stod och mumsade på nyss framlagt hö. Det rök om mularna, så pass kallt var det. 

Bild: Jörgen Auer
Hästarna börjar bli vana att jag tar bilder på dem. Jag går ju förbi dem så gott som varje dag. Men jag tror inte de har sett några av bilderna än. Här är hur som helst en till.

Bild: Jörgen Auer
Jag gick förbi Mantorptravet också. Men så heter det ju inte längre. Inte hela arenan, menar jag. Numera heter den ju Mantorp Hästsportarena och är till för såväl travsport som ridsport. Minns årets fina SM i hoppning här i Mantorp. Arenan såg lite  extra fin ut i dagens solsken, tyckte jag och tog en bild.

Bild: Jörgen Auer
Så här fin ser för övrigt loggan ut för Mantorp Hästsportarena. Snygg. Hela arenan ska få lite uppsnyggning, förresten om jag fattat arenachefen Linda Nordwall rätt. Ett projekt Gäststall ska göra om uteboxarna vid Evidensia; vidare pågår sonderingar för nybyggnation av 20-25 gästboxar; ridbanorna och hinderparken ska putsas till under vintersäsongen; en ansökan har skickats till Allmänna Arvsfonden  om bidrag till nybyggnation av funktions- och verksamhetsanpassat travskolestall.

Bild: Jörgen Auer
Så man kanske skulle passa på att satsa en slant på trav? Fast lotto kan ju också gå bra, tydligen? I alla fall står det så på Gulf-macken i Mantorp i dag.
Vilka stora ridsporttävlingar som väntar 2022 på ortens arena vet jag inte, men anar att det i alla fall blir många tävlingar. 
De tre största travtävlingarna nästa år på Mantorp Hästsportarena blir för övrigt: 
Lördag 8 januari: V75 med Oasis Bi´s lopp.
Lördag 4 juni: V75 med Ina Scots ära och Östgötaloppet.
Onsdag 10 augusti:  V86 med Breeders Crown-uttagningar.

Dessutom kan det vara intressant känna till att Mantorpsmässan arrangeras 1-2 september. En mässa med inriktning på: Maskin & Transport, Skog & Lantbruk, Jakt & Fritid.


Inga kommentarer: