fredag 19 september 2008

Kul med tvillingar

Något blev fel i dag. Det här inlägget skrev jag 10:22 på gamla bloggen, men på något sätt försvann det när administratorn grejade till den nya bloggen. Men rätt ska vara rätt. Det som står här nedan var mitt första inlägg jag skrev i dag, och det gjorde jag så fort jag kontaktat Corren och påtalat felet.
Här är inlägget:

Det är inte lätt att hålla reda på tvillingar. Corren kan det hur som helst inte. Och när man vet hur det ligger till blir det väldigt roligt. Som i dagens Corren på sidan B4 där tidningen vill visa något som står på systrarna Kellanders blogg. Citatet är det inget fel på, men däremot texten under. Där står om Edit Kellander.Någon sådan finns inte. Tvillingarna heter Anna och Ninni. Men när någon av dem skriver ett inlägg på bloggen, och hon (eller den andra) går in i samma inlägg vid senare tillfälle med en kommentar mitt inne i bloggen, ja då står det Edit: (av editera). Roligt.Så när Mantorpsläraren (inte Linköpingsläraren) Ninni började på ett inlägg om en föreläsning i Linköping om unga på nätet, med en efterföljande chat på snyggast.se, så skrev hon först om föreläsningen, men gick sedan in någon timme senare och skrev det som Corren citerade.Ninni och Anna, således.Själv kommer jag aldrig att glömma tvillingarna Ågemar. Annica och Monica. Första dan på Inbyggda Realskolan på Ljuraskolan i Norrköping. Jag och kompisen Hans-Jörgen Sundli gick en runda i korridorerna. Mötte plötsligt en väldigt snygg tjej som vi (jag) försökte få uppmärksamhet av. Inte. Så gick vi korridoren fram, svängde av 90 grader till nästa korridor, och möter samma tjej igen. Jag blev helt ställd. Hade hon sprungit runt skolan, in genom matsalsdörren och börjat gå tillbaka samma väg bara för att möta mig? Mitt 15-åriga hjärta hoppades så. Men det var förstås tvillingsyrran.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en pärla Jörgen.

Din blogg är bloggen med stort B.

MVH

Auer sa...

Svar: Tack. Då kan jag kontra med att jag läser er blogg ofta.

Anonym sa...

Hej Jörgen. har haft glädjen att få vara kollega med Annica Ågemar, senare gift Björnhammer. när vi arbetade ihop, visste jag inte att hon var tvilling, bara att hon hade en syster. Tyvärr gick Annica tragiskt bort 2001. Hennes syster Monica har jag aldrig träff, men skulle gärna vilja få kontakt. har du någon ide´om var hon finns eller vad hon heter i efternamn?
peter.aberg@mizarra.com