fredag 28 augusti 2009

Sista invigningen som landshövding

Bild: Jörgen Auer
Sista invigningen som landshövding i Östergötland gjorde Björn Eriksson när Östgöta Brandstodsbolag invigde nytt kontor och besiktningsstation på Tornby. Informationschefen på Länsstyrelsen, Mariethe Larsson passade på att fotografera. Konferencier var Anna Nordström.
Bild: Jörgen Auer
Brandstodsbolagets styrelseordförande Lars-Erik Åström och VD Anders Östryd hjälpte till att hålla i bandet och verkade nästan lika glada som landshövdingen.
Bild: Jörgen Auer
En trio som självklart var på plats denna fyratusentrettioförsta invigning var just Mariethe Larsson, länsrådet Magnus Holgersson, och Linköpings borgmästare Ann-Chatrine Hjerdt.
Bild: Jörgen Auer
Lars-Erik Åström överlämnade en sax i guld (guldfärg, alltså) till minne av alla klipp Bjrön Eriksson gjort genom åren. Bild: Jörgen Auer
Som avslutning efter en god lunchbuffé blev landshövdingen kidnappad (fast han visste om det eftersom han blivit tillsagd att ta med sig cykelhjälm, badbyxor, och ridpiska).
Bild: Jörgen Auer
Björne verkade trivas i den över 9 meter långa Lincoln Krystal som kom för att hämta honom till avslutande okända äventyr någonstans i Östergötland.
Bild: Jörgen Auer
Och innan bildörren slog igen vinkade han en sista gång till pressen - farväl och tack Björn Eriksson. På måndag gör han sin sista arbetsdag som landshövding, efter 13 år och 4 månader.

Inga kommentarer: