onsdag 3 september 2014

På Klas Ingesson arena

  Bild: Jörgen Auer
Så här elegant tronar Ödeshögs nya friidrottsanläggning och spontanidrottsplats vid Lysingskolan. Nu får nog Ödeshögs IK starta en friidrottssektion. Boets IK också, kanske. I går, tisdag, var det hur som helst invigning av arenan. Klas Ingesson arena.

Bild: Jörgen Auer
 Några skolungdomar passade förstås på att känna på konstgräset på spontanidrottsplatsen med plats för fotboll, basket eller volleyboll. Svenska friidrottsförbundets ordförande, förre landshövdingen i Östergötland, Björn Eriksson invigningstalade och gillade vad han såg. Till mig sa han att han trodde anläggningen skulle få stor betydelse för ungdomarna i Ödeshög. I dag är det många ungdomar som inte vill gå med i en förening utan vill idrotta när de har tid. För dem kan den nya arenan bli en viktig inkörsport till idrotten, menade Björn Eriksson.

Bild: Jörgen Auer
 Och bygdens klart mest kände person, 46-årige Klas Ingesson själv, kan sitta i sitt hus där bortanför löparbanan och titta på hur barn och ungdomar i Ödeshög skapar drömmar om och tar de första stapplande stegen till en idrottskarrriär liknande hans egen, måhända. Ingesson var med i det svenska fotbollslandslag som tog VM-brons 1994 i USA och han spelade 57 landskamper totalt under åren 1989-1998. Han var utomlands som proffs i elva års tid innan han återvände hem till Ödeshög och svensk fotboll. I dag är han manager i allsvenska Elfsborg, Borås.
Ingessons klubbar som spelare: Ödeshögs IK, IFK Göteborg, Mechelen, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, Bari, Bologna, Marseille, Lecce.

1 kommentar:

Auer sa...

Jag har ingen aning om vad som har hänt med bilderna. Plötsligt var de borta från inlägget. Varför?