måndag 15 maj 2023

Härligt tryck på läktaren

Bild: Jörgen Auer
Aldrig tidigare har Linköping upplevt något sådant som när IFK Norrköpings supporterskara samlades på Stora torget i Linköping på söndagen för att tåga därifrån till Bilbörsen Arena och allsvenska dammatchen Linköpings FC-IFK Norrköping. Supporterskaran sjöng och skrålade några ramsor på torget och under gången ut till arenan, samt slängde några bangers och tände bengaler. Men i det stora hela skötte de sig bra.

Bild: Jörgen Auer
Ute på arenan hade Norrköpingsgänget hela västra läktaren och visade upp ett härligt tifo och höll igång med sång och ramsor hela matchen. Bra jobbat! Men på planen vann hemmalaget efter mål av Nellie Karlsson 18 minuter in i matchen. Eller var det rent av självmål?  LFC dominerade första halvlek och kunde/borde ha gjort något mål till, men i den andra tog IFK för sig mer och mer, dock utan att skapa riktigt vassa chanser. Jag har sett båda lagen flera gånger i år och tycker att IFK led av att inte kunna ha med Elsa Burvall och Ebba Handfast den här gången. Särskilt den senare hade behövts, inte minst på grund av sin längd. Dagens överraskning fanns emellertid i IFK. Sabina Ravnell var fantastiskt bra på högerkanten i försvaret och såg till att LFC:s anfallare Lisa Björk helt försvann. Dessutom var hon inte långt ifrån att bli målskytt. 
Även målvakten Sofia Hjern storspelade. Hårdjobbande lagkaptenen My Cato hade det svårt och togs väl om hand av Saori Takarada som jag anser var hemmalagets bästa. 
Sa jag att det var väldigt varmt för oss som satt i solsken hela matchen? Det var det i alla fall. 
Bäst av allt var förstås publiksiffran: 7804. 
Returmötet i Norrköping äger rum 26 juni.

Inga kommentarer: