fredag 21 augusti 2015

Lite Kisa, Norrköping, Linköping

 Bild: Jörgen Auer
Kisasjön består av två delar, varav den norra kallas Knoppetorpsjön efter gården Knoppetorp. Tittar man ordentligt på den här bilden kan man urskilja Tolvmannabacken i sommardress på höjden till vänster bakom gården. Vägen som jag har tagit bilden ifrån går mellan Kölefors och Västra Eneby.
Bild: Jörgen Auer
Den här båten ligger i den andra Kisasjön, den närmast samhället och benämnd just Kisasjön. Bilden är tagen från Kap Jocke och det här var mitt första besök på platsen. Troligen inte sista.
 Bild: Jörgen Auer
Det här är inte Kisa. Det är Norrköping. Bilden är tagen i samband med den fjärde och sista i min och Corren/NT:s serie om Gatuliv. Serien handlar om gator som har belagts med samma namn i de båda kommunerna. Jag började med Drottninggatan, fortsatte med Hamngatan och Kompanigatan och avslutar nu (eller lördag 29 augusti) med Nygatan. En gata med mycket liv och rörelse. I Norrköping med en hel del buss- och spårvägstrafik.
Bild: Jörgen Auer
I Linköping med en hel del biltrafik. Åtminstone i kvarteret mellan Hamngatan och Skepparegatan (se där ytterligare en gata med samma namn!) där ett parkeringshus ser till att bilar dominerar gatubilden. En bild där bilarna helt saknas på de partier som är gågator.
Lördag 29, alltså. I såväl Corren som NT.
 

Inga kommentarer: