söndag 17 mars 2013

För 25 år sen

Ur Corren 17 mars 1988
Jag lovade häromdagen att återkomma till Borgias bandykval - och här är jag. För som ni ser av Rooney Jerrevångs artikel och Jan Christer Perssons bilder så gick det vägen för Norrköpingslaget. I sista kvalmatchen, mot Ale Surte, låg man under med 1-4 i halvtid men vände efter pausen till seger 6-4, och blev klart för allsvenskan. Tonny Werlemalm från Linköping var extra glad eftersom han varit med och förlorat fyra kvalspel tidigare i livet - tre i fotboll med LFF och ett i bandy med Tranås Bois.
Hur gick det sen i allsvenskan, säsongen 1988-1989 då? Jo, Borgia var bra, men åkte ändå ur efter att ha tvingats kvalspela för att försöka hänga kvar. Även östgötakollegan Mjölby fanns med i samma kval, men det blev Nässjö och Ale-Surte som gick upp.
Borgia gav sig inte så lätt utan satsade på nytt säsongen därpå. Värvade några starka namn, vann serien, klarade kvalet och var åter i Allsvenskan! Men... ekonomin var körd i botten och klubben tvingades avsäga sig sin plats i högsta serien året efter. Karlstads-Göta fick ta platsen.

Inga kommentarer: