onsdag 23 juli 2014

Öknehult på Ryktbart i dag

 
 Bild: Jörgen Auer
Öknehult ligger fantastiskt vackert vid Stensjön, 11 kilometer nordväst om Kisa. Mot Ulrika, således.
 Bild: Jörgen Auer
Mest känt som ridläger, men Öknehult är så mycket mer: ett friluftscenter med vandrarhem och annat.
 Bild: Jörgen Auer
I dagens Corren, på Ryktbart, har jag gjort ett besök på gården och bland annat träffat Alva Barrios och Natalia Chabiuk. Alva kommer från Huddinge i Stockholm, medan Natalia kommer från närbelägna Gigelnäset. Hon är hemma över sommaren från veterinärstudier i Warszawa och passar på att vara ridlärare på ett familjeläger i Öknehult.
 Bild: Jörgen Auer
Alvas föräldrar Cesar och Anna Barrios har haft det skönt på lägret när deras stora barn Isabelle, Olivia och Alva rider. Men de två mindre, Nelly och Theo behöver pysslas om, förstås. Jag mötte dem när de var på väg in till Kisa för att handla. Vi kommer tillbaka nästa år, sa Anna.
 Bild: Jörgen Auer
Här är en trio ur ägarfamiljen på Öknehult. Ingegerd Hanson, Johanna Heineman och Lars Hanson. Den senare är far till Ingegerd och farfar till Johanna.
 Bild: Jörgen Auer
Och det här är Katarina Andersson från Kimstad som har varit på ridläger med dottern Unni. Underbart att göra något tillsammans med Unni, menar Katarina.
Bild: Jörgen Auer
Och det här är några av hönsen på gården. In till dem får barn och vuxna gärna gå, hälsar Lars Hanson, kapten som vill ha många besök på Öknehult. Kom hit och bada eller vandra. Njut av naturen, låna en häst, säger han.

Inga kommentarer: