onsdag 30 juli 2014

Leva livet på allsång i Kisa

 Bild: Jörgen Auer
Anders Moneybrother Wendin och Lill-Babs, se där de två stora artisterna på allsången i Kisa i går kväll. Moneybrother var kvällens hemliga artist och en populär sådan. Han bjöd bland annat på sin fina låt 1952. Underbar. Och Lill-Babs, ett fenomen i svenskt musikliv som nu varit med i svängen i 60 år! Fantastiskt! Hon bjöd på ett potpurri av låtar. "Leva livet" blev lite av signatur för kvällen. Dessutom hade hon ett väldigt trevligt mellansnack och flirtade vilt med herrarna i publiken.
 Bild: Jörgen Auer
Husbandet leddes som vanligt av Fredrik Frallan Jonsson och var som vanligt hur bra som helst.
 Bild: Jörgen Auer
Det var även Mikael Fall från Rimforsa, världsmästare i munspel. Hans version av Amacing Grace var magisk.
 Bild: Jörgen Auer
Violinisten Frida Johansson fick stipendium av Allsången i Kisa och bjöd på sköna toner. 
 Bild: Jörgen Auer
 Ungdomlig glädje bor det också i Hycklinge med omnejd och därifrån kom ett stort gäng från Hycklinge krogshow och deltog i sångfesten vid Kisa hembygdsgård. Jag kände igen flera stycken av dem från Hästfolket från norr som jag såg förra veckan. Kul att det bor så många teater- och sångintresserade i trakterna.
Bild: Jörgen Auer
En veteran, nej två som också var med var Inger Nilsson och Barbie. Jag visste inte att de är lika gamla (unga). Nu vet jag.
 Bild: Jörgen Auer
Alla som deltog - och så är det alltid i Kisas allsång - såg ut att tycka det var roligt att få vara just där på en så vacker plats och att få spela med så skickliga musiker. Inte minst Moneybrother.
Bild: Jörgen Auer
Lill-Babs trivdes hon också. Efteråt signerade och sålde hon skivor. Och kramade den här pojken som stod i kö enkom för att just få en kram av Lill-Babs. Vem han är? Sjuårige William Auer. I bilen hem till Bäckhult sjöng William och hans lillasyster Vera hela vägen. Gissa vad: Leva livet.

Inga kommentarer: