söndag 30 juli 2023

Galet kul, Colombia!

Bild via TV6
Så galet kul det var att se Colombia besegra ett av de stora favoritlagen i pågående fotbolls-VM. Det trodde man väl inte innan matchen mot Tyskland att sydamerikanskorna skulle ha någon chans. Men oj så de kämpade! Och spelade riktigt bra. Dessutom fysiskt. Avgörandet kom inte förrän i sjunde tilläggsminuten när Manuela Vanegas nickade in 2-1.

Alla målen i matchen kom i andra halvlek. Det första gjorde 18-åriga underbarnet Linda Caicedo med ett riktigt drömmål - VM:s snyggaste hittills. Med en kroppsfint lurade hon två tyska försvarare innan hon med ett fint skott prickade in bollen i bortre krysset. Hur läckert som helst.
Alexandra Popp kvitterade på straff med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Och så avgjorde Vanegas med en mycket fin nick efter en hörna (bilden).
Fortsätter Colombia så här kan laget nå långt i VM. Laget visar både försvarsstyrka och rejäla kvalitéer anfallsmässigt.