torsdag 20 juli 2023

Nya Zeeland övertygade

 

Bild via TV 6
Vilken start det blev för arrangörsländerna i fotbolls-VM. Både Nya Zeeland och Australien vann sina premiärer. Nya Zeeland övertygade mest och besegrade Norge med 1-0 efter ett oerhört snyggt mål av tuffa forwarden Hannah Wilkinson.

Bild via TV6
De var så glada efter landets första VM-seger någonsin, på 15 spelade matcher. Så här glad och rörd var Sverigebekantingen Ali Riley som spelat sex säsonger i Malmö med LDB Malmö och Rosengård och vunnit tre SM-guld. Nya Zeeland spelade så trevlig och bra fotboll, så det ska bli kul att följa lagets vidare äventyr i VM. Norge med många skickliga spelare i laget måste snäppa upp ett par steg.

Bild via TV6
Även Australien vann med 1-0 mot tuffa Irland, målet inprickat med kraft på straff av dagens lagkapten Stephanie Catley som vikarierade för skadade storstjärnan Sam Kerr. Hela 75 780 såg matchen på plats och naturligtvis blir det skoj att följa Australien också. Laget kom inte upp i lika hög spelkvalitet som Nya Zeeland, men sägs ha nåt stort på gång. Fast jag tror att The Matildas behöver Sam Kerr på planen för att gå längre än till kvartsfinal. 
Sverige kliver in i turneringen på söndag och möter Sydafrika.

Inga kommentarer: