tisdag 7 maj 2024

Jag åkte till Motala

Bild: Jörgen Auer
Jag kunde inte sova i morse och tog en något kylslagen promenad vid halv sju. Men vackert var det och luften klar. En dryg timme senare fick jag besök och gamle klasskamraten och kompisen Hans-Jörgen dök upp. Han hade lämnat sin bil på verkstad i Linköping och tillbringade dagen hos mig (lånebil) medan han väntade på klartecken från Asklings bil. 

Bild: Jörgen Auer
Sen eftermiddag åkte jag till Motala och Råssnäs udde. Jag vet efter åtskilliga besök där hur vackert det kan vara vid Vättern. I Pariserviken rörde sig inte vattnet. Vitsipporna dansade däremot i de små vindpustar som trotsade stiltjen.

Bild: Jörgen Auer
Motionspromenaden på Råssnäsudden måste väl anses vara Östergötlands vackraste? Dessutom flitigt nyttjad av hundägare, motionslöpare och vanliga flanörer som jag själv.

Bild: Jörgen Auer
Lite rörde sig allt Vättern ändå. Här skulle jag kunna uppehålla mig flera timmar och bara njuta av tillvaron. Glo på vattnets rörelser, höra måsarnas skri, känna glädjen i allt levande.

Bild: Jörgen Auer
Och så blev det lugnt igen. Ingenting rörde sig. Inte ens jag som till och med höll andan för att inte störa ordningen.

Bild: Jörgen Auer
Det var en tjock och knotig en! Fin och mångfacetterad också i kontrast till Vätterns blanka spegel. Är man fotointresserad hittar man objekt var femte steg, eller så.

Bild: Jörgen Auer
Och se där ute! Solen kastar sig ner i vattnet som ser inbjudande ut. Lockande. Men skenet bedrar. Och jag har gått färdigt. 

Bild: Jörgen Auer
På hemvägen kan jag inte låta bli att stanna till tre sekunder, nåja tio, för att få en annorlunda bild av Motalabron som jag alltid tyckt påminner om en orm från just den här positionen. 

Bild: Jörgen Auer
Jag åker genom city också och vill fortsätta hålla kontakt med vattnet och stannar till några sekunder igen för att få Motala kyrka på bild. Sen är jag nöjd med mitt besök. i Östergötlands sjöstad.
Motala är en vacker stad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Råssnäsudden och Motala i all ära, men du är en skicklig fotograf och dina texter väcker positiva tankar, Jörgen

Anonym sa...

Tack Jörgen för promenad och biltur i östgötska vattenmärket. 🙂

Anonym sa...

Mobilen stavade förstås fel på vattenmarker. Ett svårt ord.

Auer sa...

Tack. Jag fotar bara vad jag ser.