torsdag 2 maj 2024

Kärt besök i Hagen

Bild: Agnes Auer
Har ju glömt att redovisa ett kärt och trevligt besök från 1 maj. Då kom nämligen bror Christer med fru Christina från Stockholm  till mig i Hagen, Uljeberg. Cinna som dessutom hade med sig en mycket god ramslöksoppa samt även en nästan lika god tomatsoppa.

Bild: Jörgen Auer
Som om inte detta var nog så var deras dotter Agnes också med liksom hennes lilla charmtroll Arthur. Jöjja, sa Arthur när han klev ur bilen. Jöjja, kallas jag nämligen i släkten sedan urminnes tider. Ingen på "min" sida av släkten säger något annat och så sa mina föräldrar också. Nej, vänta nu, brorsan säger nog mest Jörgen.

Bild: Christina Auer
Kul att Agnes kunde följa med. Den här gången slapp hon sjunga också.  Har man en sångerska i släkten så är klart att frågan ofta kommer upp. Särskilt på högtidsdagar. Fast nu var det ingen sådan för oss utan hon fick vara ledig och bara njuta på landet. Jag tror att hon blev lite avundsjuk på hur bra jag bor på Uljebergs säteri, Hagen. Mitt i naturen, med hästar in på knutarna, men ändå så nära civilisationen.
Och Arthur verkade trivas han också. Fast helst ville han sitta i morfars bil.
Men kan man tänka sig: när han vid ett tillfälle började gråta för att han inte fick sitta i bilen, vad var det då som fick honom att sluta? Jo, han blev helt förstummad när jag tog fram munspelet och drog av en egen och sällsam komposition.
Om han tystnade av beundran eller fasa sa han dock ingenting om.

Inga kommentarer: