fredag 30 juli 2010

Ännu mer O-ringen

Bild: Jörgen Auer
Somliga tror att orienterare har det tråkigt när de sitter och väntar på att få starta eller efter att de gjort sitt lopp. Inte, då! Se här, de sitter och tittar på storbildskärm vad som händer ute på banan. I alla fall gör de så sista dan. När allt ska avgöras. De som ännu inte har startat blir inspirerade och gör sitt livs lopp. Kanske. Bild: Jörgen Auer
Det här är Jimmy Alenius. När han inte sitter så här på en orienteringstävling sysslar han med reklam- och företagsfilm på Access i Linköping. Det företaget håller till i Correnhuset.
Bild: Jörgen Auer
Och det här är Eskil Kinneberg, norsk slutsegrare i H18 elit, vilket talar för att han blir att räkna med även som senior. Inte för att han är norrman, utan för att han vann. Han tävlar för Raumar.
Bild: Jörgen Auer
Ellen Jansson från Järla IF var så trött i mål att hon hade svårt att stå och fick svårt att hålla klubbflaggan högt. Den hade hon för att hon just vunnit D20 Lång.
Bild: Jörgen Auer
Ibland är man så trött i mål att man bara faller ihop i en hög. Då ser man inte hur Rasmus Liljeqvist från Stigsökarna i Bengtsfors går i mål i fin stil.
Bild: Jörgen Auer
Tove Alexandersson från Stora Tuna är ett av Sveriges största orienteringslöften. I Örebro vann hon med över 17 minuter! Fantastiskt. Det är därför Emanuel Winblad ser så imponerad ut.
Bild: Jörgen Auer
What way did you say you went? Jonas Lundgren, Linköpings OK, och Adam Schloupek, Tjeckien, diskuterade vägval efter kampen i H18 Lång. Tjecken från Lokomotiva Trutnov slutade trea, medan svensken från Linköpings Lokomotiva kom fyra.
Bild: Jörgen Auer
Gustav Åhrén från Motala Aif ville vara med i O-ringen mest för att ha skoj vid sidan om. Men han hade rätt kul ute i skogen också. Så kul att han vann D20 Lång. Grattis!
Bild: Jörgen Auer
Hydrologen från Åby, SMHI:s Nisse Sjödin, frilansskribent åt Folkbladet, höll sig förstås framme för att gratulera Emma Bränneby som vann D13. Familjen Bränneby bor också i Åby och springer för OK Kolmården. Lika glad som Emma var storasyster Linn, juniorlandslagslöpare som inte sprang i O-ringen pga skada. Att de efter segern diskuterade kartan behöver knappt sägas. Så gör orienterare alltid.
Bild: Jörgen Auer
Vem har sagt vad som är så roligt? Linköpings OK:s Klara Ljunggren, Amanda Almén, och Malin Carlsson skrattar i alla fall.
Är det en historia? En orienteringshistoria? Finns det sådana?
"Det var två tyska orienterare och Bellman som sprang över ett fält, och då gick grisen ut." Typ.
Bild: Jörgen Auer
Slutligen - Finspångs Andrea Svensson är en jäkel på att springa. Hon låg fyra och var fem minuter efter ledaren inför jaktstarten. In i målfållan var hon först, och i segerintervjun sa hon bland annat: Jag kom ifatt redan vid ettan och sedan hade vi sällskap. Vid åttan (av tio) började Sara springa fortare och då hängde jag på.
Sen hängde hon av konkurrenten.
Och nu hänger jag av mig tävlingshetsen och inväntar Hälsingland 2011. Där ska Mohed än en gång bli centralort, precis som 2006. Året därpå, 2012, ska O-ringen avgöras i Halland med Halmstad som centralort, 2013 blir det Boden, 2014 Kristianstad, 2015 Borås.

Inga kommentarer: