torsdag 27 januari 2011

Veckans Cnorren

Här följer veckans Cnorren som också går att läsa i Corren i morgon.

Ryktbara hästar och lag

Skriv om handbolls-VM, sa Pelle. Nej, sa jag, det gör ju alla andra och dessutom skrev jag om knorren förra veckan. Nu vill jag skriva om hästen.
Jamen, ridsport har ju fått Ryktbart i Corren nu, det räcker väl, sa Pelle.
Nej, inte den hästen som jag för övrigt har framför mig just i detta nu i form av en hel drös alldeles fantastiskt fina, roliga, konstnärliga, charmanta teckningar som kommit in i vår barntävling: nej jag tänker på Vita Hästen.
Vita Hästen, sa Pelle och drog in magen så att han såg ut som ett frågetecken.
Bah, han känner mycket väl till att det finns ett hockeylag i Norrköping som heter Vita Hästen. En ryktbar förening som 1990 var ytterst nära att nå elitserien. Efter många år i bakvattnet (bakisen?)är laget på väg uppåt igen och leder allettan och har siktet inställt på allsvenskan. Lycka till, säger jag som minns högtidsstunderna i Himmelstalundshallen med Rickard Rauge, Björn Myhrwold, Peter "Firsov" Eriksson, Conny Gyllander, och alla de andra hästarna från 90-talet.
Men Vita Hästen? Det är väl inget namn för ett hockeylag? Jodå, en gång i tiden slogs IFK Norrköpings och IK Sleipners hockeysektioner ihop (1967) och bildade IFK/IKS som bytte namn till Vita Hästen. Vita kom från IFK Norrköpings anhängare som kallades Vita Ville (fotbollslaget hade ju vita tröjor), och Hästen från Odens åttafotade häst Sleipner.
Vad i...? En enorm åttafoting kommer klivande över mitt skrivbord. Usch. Jag gillar dem inte. Men den här spindeln är speciell, en studerad art som stannar en stund på en tidning och ser ut att läsa. Den läser det officiella magasinet för handbolls-VM. Åh! Det måste vara ett tecken. Okej. Jag ska skriva något och säger att Frankrike vinner VM. Det är ett ryktbart lag.

Inga kommentarer: