lördag 5 januari 2013

En hälsning från skogen

Bild: Jörgen Auer
Hej, vi växter i skogen har det bra, särskilt när solen skiner. Lite kallt är det allt med all snö och is runt omkring, men det är trevligt när folk kommer förbi och stannar till en stund för att de tycker det är mysigt.med alla växter. I dag blev jag fotograferad av en man i svart jacka när jag stod och solade och jag tror att det är samme en som fotade i våras och även gång förra vintern. Fast då var han vid isen strax intill. Han går ganska ofta förbi här, men man kan aldrig vara säker på från vilket håll han kommer. En gång fotade han en häst precis här. Ja, på vägen alltså.
Ja-a, här i skogen har vi det väl som träd och växter i skogen brukar ha det. Det är ganska tyst, bara lite sus då och då. Blåset der väldigt mycket så blir det ju lite liv och rörelse också. Annars är det mest tyst. Lite prasslande, möjligen
Det var mycket snö ett tag, men regn och blåst och allmänt tråkigt mildväder har gjort att snön sjunkit ihop och nu är det tjock skare på den, eller om det är skare allt ihop, det är så tjockt att till och med älgen kan gå på den ibland. Inte för att jag sett så många älgar just här, mer rådjur och harar.
Nu när det varit sånt solsken som i dag så är det inte utan att vi växter börjar längta till våren. Det gör vi allihop, stora som små. Jag står väl kanske inte precis på den bästa platsen i skogen men är ganska nöjd för jag har en väg intill att titta på och det är en del bilar här som skyndar mellan Mantorp och Östra Tollstad. Ibland kommer några cyklande människor och jag har sett löpare, och hästar och hundar. Nån enstaka katt. Och så han med kameran förstås.
Nu går han igen. Corren står det på jackan. Jaja, ha det så bra, vi ses nog snart igen.

Soliga hälsningar,
Er växt i skogen
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer: