lördag 25 april 2015

En slö och slapp dag kan behövas

Bild: Jörgen Auer
Gjort i dag, då? Tja, inte mycket. Varit på loppiset i Mantorp, Axplocket och där lämnat in några böcker - dubletter - ur min östgötska samling. Därtill har jag också besökt loppis i Sya, Nostalgihuset och där bland annat sett Elvisprylarna (det är ju nära nog ett museum med Elvis! och bilden visar endast en bråkdel av hela kollektionen) samt inhandlat två stycken tryckta verk, dock ej om Elvis. Nej, jag förvärvade Torparpojken som hade pennan kär, av Agnar Bjälnes (utgiven 1997) samt Kvarnbygd, en skrift utgiven 1956 om Vifolka sparbanks då 90-åriga verksamhet. Efter det gjorde jag även en kort visit hos Josephine på Sya station som öppnar antikt/loppis 1 maj i de fina lokalerna, men som i dag hade lite "tjuvstart" och bjöd på snittar och annat gott och visade vad som finns. Sya fortsätter alltså att vara något av ett loppiscentrum. Med Josephine, med Nostalgihuset, med Majas loppis (som också öppnar 1 maj) och med Sya hembygdsgård. Därtill alltså Axplocket vid Mantorps station.
Ja, och så var jag och Inger i Linköping ett par timmar. Träffade barnbarnet Stina Boel, 2 månader, och hennes mamma Pernilla, och var och åt Tarte flambé på "Ett rum och kök" på Ågatan.
En ganska slö och slapp dag, således. Kan behövas efter flera dagars slit i Bäckhult med sly. Händerna är märkligt trötta och fingrarna ömmar vid nagelbanden. Jag är stel i ryggen och skuldrorna och kan knappt lyfta på benen i sittande ställning (svårt att ta på mig strumporna, betyder det).
Men nu är det kväll och dags att kolla hur det har gått på Lotto i dag. Det känns inte direkt som att jag är nybliven miljonär, så det är väl just då jag vinner.

Inga kommentarer: