onsdag 15 april 2015

Funderingar i vårens tid

 Bild: Jörgen Auer
 Jag vet inte varför, men den här bilden får mig att tänka på Danmark. Ändå är det inget korsvirkeshus, kanske är det för mossan på taket. Kanske har jag besökt en dansk gård som såg likadan ut. Men bilden är tagen utanför Mantorp i dag. Vid Klämmestorps gård. 
Bild: Jörgen Auer
Det grönskar fort nu. Gissningsvis sätter dagens regn igång våren i ännu högre hastighet. Passa på att titta nu om du vill hinna med att se förändringarna i naturen. Snart är de utförda. Och små bäckar som den här uttorkade.
Bild: Jörgen Auer
Jag har nog inte tänkt på det tidigare, men från Veta kyrka ser man Mantorps vattentorn tydligt. Lika klart som man ser kyrkan uppifrån vattentornet. Jag vet, för jag har varit där uppe. 
Bild: Jörgen Auer
Vattentornet ja. I delar av den lilla skogen intill har man gallrat hårt. För att inte säga avverkat. De här husen vid Riksvägen syntes inte inifrån skogen tidigare. Men nu gör de det. Man undrar nästan om det ska byggas något i skogspartiet. Ska det det?
Bild: Jörgen Auer
Vår ja. Då börjar det hända saker i höstapeln i vår trädgård. Undrar om frukterna är som fåglar? Finns det en ledarfrukt som visar vägen?
Bild: Jörgen Auer
Och Forsythian försöker täcka hela bilden. Se på mig, jag är trädgårdens vackraste, säger den. Men den blir alltid tyst och blygsam när snöbollsbusken kommer till blomning.
Bild: Jörgen Auer
Mantorps skamfläck? Ja, kanske det. Särskilt vacker är i alla fall inte den här byggnaden som verkar illa omskött. En upprustning vore på sin plats. Och varför inte göra den till något som Mantorpsborna kan utnyttja? Till vad överlåter jag åt visionärerna och entreprenörerna att fundera över.

Inga kommentarer: