lördag 22 november 2008

Mantorp, Öland, Thailand - och lite fotboll

Klev av pendeln mitt i natten. Fick sällskap med Robert Andersson, kvick och kvicktänkt fotbollsspelare, som spelat ett antal säsonger i Mantorp, och även varit i Motala AIF, men som senast lirat med Borgholm på Öland. Han kommer ursprungligen från Öland och har hittat tillbaka dit igen för ett jobb som fastighetsmäklare. Robban berättade om en ny semesterby vid Böda och nämnde också att företaget han arbetar för säljer hus i Thailand. Nu hälsade han på föräldrarna i Mantorp.
Så du ska inte spela i Mantorp i fyran?
Nej, det trodde han inte.
Märkligt för resten så liten världen är. När vi möttes så berättade jag att jag träffade hans forna flickvän Carolin Andersson, numera Hilmander, på Feelgood i Linköping för två veckor sedan, där jag var med på ett av hennes pass. Ja, jag vet, sa Robban, hon sa det nyss, för jag har just träffat henne i Linköping. Jag har inte sett henne på sex år så det var kul. Hon bor för resten här i Mantorp, på andra sidan järnvägen i nya området.
I ett annat nyare område, Prästgårdsgärdet på Veta, bor förre A-lagsspelaren i Mantorp Kenta Karlsson med familj. Kenta hade jag sällskap med på tåget. Han bekräftade mina misstankar om att det blåser mycket på Vetaområdet. Herre Gud, slätten ligger ju öppen framför dem tre kilometer bort till Sya. Fastän han bara bott ett år i nya huset så han han redan blivit tvungen att spika fast vindskivor en gång. Eller var det två?

Inga kommentarer: