måndag 19 januari 2009

Candemarks avslutning briljant

Bilder: Jörgen Auer
Ett par hundra åskådare struntade i VM-handboll Sverige-Spanien och hockeyn LHC-Färjestad och valde toppmötet i damernas division 2-handboll i stället. RP mötte östgötakollegan Norrköping och vann en svängig och spännande match med 22-21. RP ledde med 7-3 i första halvlek som slutade 11-10 och hade 16-11 i andra halvlek, innan NKIK vände till 16-18. Men sista tio vände RP åter på matchen.
Ett division 2-lag (snart div 1, väl?) och ett lite yngre pojklag som kommer att bli bra så småningom.
My Almkvist var stundtals strålande i RP-målet.
Caroline Granhäll var en av domarna i Linköpings sporthall. RP-spelarna som undrade vad hon menade var Josefin Kron och Emma Candemark och skymda Evelina Samuelsson. Norrköpingstjejerna är Thea Wåhlin och Maria Hossman.
RP:s skyttedrottning Evelina Samuelsson (med fyra mål nu har hon gjort 52 under säsongen) på väg ut till vänsterkanten. Hanna Lekander hade dock ganska bra koll på henne medan Maria Hossman höll koll bort mot Emma Candemark.
Alexandra Lindholm var inte så lyckosam i första halvlek, inte med avsluten i alla fall, men bättrade sig i andra halvlek (särskilt sista kvarten) och gjorde två viktiga mål när RP vände ett tvåmålsunderläge till seger 22-21.
Men bästa RP-spelare var Emma Candemark. I alla fall sista tio minuterna då hon verkligen visade sin klass. "Landslagsklass", sa Erik Larholm, RP-tränaren. Vad Priscilla Diaz sa vet jag inte. Men hon var nog inte så glad, kan jag säga.
Här sätter Candemark en av sina fem bollar i nättaket bakom NKIK-målvakten Maria Andersson.
Medan besvikna Norrköpingstjejer gick av planen dansade glada Linköpingstjejer omkring efter seriefinalen. RP leder nu serien två poäng före just Norrköping.
RP-tränaren Erik Larholm skrattade förnöjt efteråt och pustade ut. Skönt, vi var konsekventa i vårt spel och Emma Candemark och Alexandra Lindholm klev fram i andra halvlek när vi behövde det som mest, sa han innan han begav sig hemåt för att kolla på inspelade VM-matchen Sverige-Spanien med bland andra brorsan Jonas Larholm på plan.