torsdag 8 januari 2009

Mer från Borensbergs skidspår

Bilder: Jörgen Auer
Medan jag tog igen mig i Borensbergs skidspår och fattade mod inför Elefantbacken så kom Anders Gredin åkande förbi på sin fars gamla träskidor. Dem han (fadern alltså), åkte Vasaloppet på 1971, då när norrmannen Ole Ellefsäter vann. Äh, den här backen är inga problem, det är bara raka spåret, sa Gredin och svischade ner.

Sedan kom Kenneth Forslund. Tolv Vasalopp har han bakom sig, men det var många år sedan senaste gången, sa han. Lite bakhalt hade han allt, men han tog sig fram. Och eftersom han varit med om att lägga spåret så kändes det extra gott att åka.
Två andetag tog han och med ny frisk luft innanför jackan var det hans tur att ta sig an Elefantbacken.

och medan snön sakta dalade ner dalade Forslund nerför backen.

Martin Lindén från Linköping hade hittat till Borensberg, han också.
- Har aldrig varit här och åkt men läste på nätet att det fanns spår. Bra spår, men jag är inte i bra form. Ännu sämre än jag trodde, faktiskt. Jag blev trött redan efter 500 meter.
Så Vasaloppet får vänta för Martin, han hade egentligen tänkt åka för tre år sedan, men det blev inte av och sedan dess har han inte tränat något alls. I alla fall inte skidåkning. Men räkna med att han dyker upp i Linköpings SK:s spår i Hackefors inom kort. Om han inte åker till Sya eller Boxholm, vill säga.

Inga kommentarer: