söndag 18 januari 2009

Corren vimlar till det


Linda H Axelsson satt bredvid Anders Jacobsson under middagen när Correns journalistklubb partajade på Livgrenadjärmässen.
Mitt emot satt mina två bordsdamer, Annelie Boström och Maria Soomro.
Skönt tillbakalutad satt Jan-Olov Trinks (Jolo). Men det var bara en kort stund medan han blickade tillbaka (uppåt) på sina många år på Corren. Även Jolo är på väg att sluta på Corren.
Lasse Åbom la inte näsan i blöt, men höll på att sätta eld på den när han lyssnade vad Helena Sträng (numera på Nerikes Allehanda) hade att säga om deras många år tillsammans.
Erik Wallsten och Gustav Borg pratade nöjesminnen.
Nils Olauson och Cecilia Hedquist sjöng ut. Eller nåt.
Bosse Andersson sa sig vara glad över att sluta efter så många år på Corren. Men han har åtskilliga och roliga minnen att glädja sig åt efter de nära 50 år han jobbat på tidningen.
Per Olsson såg allmänt lycklig ut.
Ulrika Berggren var en i personalen på Livgrenadjärmässen som såg till att vi trivdes. Annars är det Anna Wallentinsson som basar för verksamheten på mässen, och hon var naturligtvis där en festkväll som denna.
Karl-Johan Norén, bland mycket annat också en världsbra orienteringsskribent, dock inte lika bra att springa själv. Bakom honom i soffan satt Fredrik Quist, kriminalreporter.
Här, när jag skulle ta ett finstämt porträtt på djurexperten Tina Gerdien (framför hästtavlan) dök Maria Landqvist in i synfältet.
Och hennes sambo Claes Nilsson var likadan. Här var det Ann-Charlotte Irhede som skulle bli plåtad, och så kastade han sig in. Väx upp, säger jag bara.
En av de lugnaste denna festliga afton var Hans Tillberg. Men så är han från Norrköping, också, och där får de detta värdiga lugn från födseln. Jag vet, jag är också därifrån.
Corren Mera själv - Maria Hovberg, skrattade gott. Eller mera. Inte hela tiden, men större delen av den.
24Corren X 2 - Mirja Kalms och Cecilia Hedquist.
Vad kan man säga mer? Jo, att maten var mycket god, att Lennart Palmefors och hans kompisar i bandet rev loss ordentligt och att vi dansade så de gamla tavlorna på den gamla officersmässen på I4 var nära att åka i golvet. Och så förstås att Clara Herner (24Corren) kom ganska sent eftersom hon spelat fotboll i Mjölby med sitt Linghem men åkt ut i kvartsfinal. Att även Claes Nilsson kom sent (fast det kan man inte tro av de här bilderna) för han hade kört fågelrally där det visst gäller att se så många olika fågelarter som möjligt på en dag. Att Marie Pettersson dök upp och ville vara med och dansa, det fick hon, och så att ett gäng av de 56 som kom till festen stack iväg till Harrys på natten och avslutade med ännu mera dans.

Inga kommentarer: