tisdag 6 januari 2009

Syarännet, del 2

Bilder: Jörgen Auer
Eva Johansson från Linköpings SK gör nästan alltid bra resultat och Syarännet var inget undantag. Eva körde på ordentligt och såg ut att vara i bra form.
Staffan Johansson, Grytgöl, sprang uppför backen i skogen och passerade Martin Hammarlund, Maif, i en väldig fart. Staffan blev trea i H35 på 14 kilometer, Martin sexa i H21. tiderna: 42,53 respektive 45,28.

Jennie Halvarsson, SK Ringen, såg ganska mör ut i skogsbacken på sista varvet.

Den här backen var inga problem för Syas Johan Tykesson. Men så tränar han också här och känner terrängen. Han slutade tvåa i H35 på en tid som var dagens femte bästa totalt.

En välkänd åkare på östgötska tävlingar är Maif:s Ulrika Wånggren. Är hon för resten inte väldigt lik Eva Johansson? I alla fall på den här bilden, för övrigt tagen på samma ställe där bilden på Eva togs. Och, det är ju Eva som kommer bakom Ulrika!

Östgötsk skidsport på herrsidan har de senaste åren i mångt och mycket varit Per-Olof Svahn, Conny Brink, Pekka Pohjola, Stefan Sunnerberg. Tre av dem fanns med i Syarännet. Så här såg det ut när Maifaren Pohjola kom farande över bron någonstans i mitten av det 14 kilometer långa loppet.

Och så här pigg såg Stefan Sunnerberg ut på näst sista varvet uppe på krönet av skogsbacken. Ringenåkaren hade ett tag bara åtta sekunder upp till Svahn.
Å andra sidan hade nog P-O Svahn ganska god kontroll över loppets utveckling, siste startande som han var. Så här såg han ut när han kom in för varvning sista gången. Då var det åtta sekunder som skilde ner till Sunnerberg, precis som det också blev i mål.
Med halvvarvet kvar visste Boxholmaren mycket väl att det gällde att hålla i, även om det kändes tungt (han gjorde sitt sämsta lopp för säsongen, sa han). Och visst höll han i.

För i mål var han just åtta sekunder före Sunnerberg. Inger Wiqvist hjälpte till till att plocka av Svahn nummerlappen, medan Stefan Sunnerberg såg ut att längta efter revanschmöte. Eller stod han och undrade var de där åtta sekunderna tog vägen?
Hur som helst: Syarännet var en fin tävling, även om det var lite trångt för eliten ute i spåret när alla som inte åkte lika fort skulle kliva ur vägen.
Roligast: ja förutom Knutte Andersson som alltid är rolig, så var det när Syas ordförande Lars Grennberger tyckte att Jonas Milton inför starten av H9-10 skulle ordna till mössan så att klubbmärket syntes. Det skulle han inte ha sagt för när Jonas sedan blev uppåkt ute i spåret av en konkurrent så såg han knappt eftersom mössan satt på sniskan och täckte ena ögat.

Inga kommentarer: