fredag 11 februari 2011

Här är fredagens Cnorren

Den här texten finns även i Corren, papperstidningen, samt på corren.se/sport/cnorren

Ett förkortat liv

LG Hockey Games pågår som bäst och det kommer mig osökt att tänka på vaktmästaren X som för några år sen (var det första LG Games för sex år sedan?) sa: jag vet inte vad LG betyder, men det spelar väl mindre roll. Hela livet är ju en förkortning, eller hur?

Jag vet inte det, sa jag men tänkte efter.

Brorsan hade ABC-skridskor som jag ärvde, morsan hade D-kupa (som jag inte ärvde), i hockey finns E4-derbyt mellan LHC och HV och det finns folk som kör rena F1-loppet mellan städerna. Snacka om G-krafter! Som liten såg jag Harry Bild spela HI, högerinner, i IFK. Ibland var han VI. Uffe Jansson var HY, högerytter, och Vammar VH, vänsterhalvback. När jag flyttade till Linköping såg jag J35-an och många år senare ett plan från KLM. En gång i studentbostaden i Ryd drack vi för stora mängder OP och mådde inte riktigt bra på flera dar. QPR (Queen Park Rangers) var något av favoritlag i fotboll. I det militära låg jag på I4 och åkte en gång av vägen uppe i Kvarn i en S-kurva. På semester i Stockholm upplevdes T-banan första gången som lite skrämmande. Ännu mer skrämmande var när jag gjorde en otillåten U-sväng på väg till Ljungby för att se LHC och var så nära att krocka att jag gjorde V-tecken efteråt. Föraren i den andra bilen visade bara ett finger.

Jag anser att dubbelve (W) är en försummad bokstav och har alltid haft svårt med matten, X och Y får gärna förbli okända för mig. Zäta är en av mina favoritspelare i hockey, och så gillar jag Fröding "Å i åa ä e ö".

Visst kan livet vara som en förkortning. Sa jag RP, HFL, LFC och ÅFF?

1 kommentar:

Pernilla sa...

LMAO! (Laughing my ass off!) Nästan, iaf.