söndag 6 februari 2011

På söndagspromenaden

Bild: Jörgen Auer
På söndagspromenad kring Mantorp och bygden i närheten ser man nästan alltid minst en häst. Som redaktör för Correns ridsportsida Ryktbart måste jag förstås fotografera en sådan fyrbening.
Bild: Jörgen Auer
Människor ser man däremot inte varje gång. Men nästan. Den här trion kom med hundar från Syahållet (det är Sya kyrka bakom dem). Från Sya kom även Terése Wiss som hade varit på skidstadion med sambon Magnus Hjorths son Oliver och bestämde sig för att gå hem till Mantorp. Oliver blev kvar i Sya på skidträning innan han skulle spela handboll i Klämmestorpshallen på eftermiddagen.
Bild: Jörgen Auer
Hyreshusen i Svås fascinerar alltid. Till synes utslängda på en åker som de blev när Spångsholms Bruk en gång var stort och arbetstillfällena många.
Bild: Jörgen Auer
Järnvägsundergången i Sya undrar man lite över. Eller om det är järnvägsbron. Måste den breddas för framtidens järnväg?
Bild: Jörgen Auer
Den här söta hästen kom fram och hälsade vid Mantorps gård. Den nickade och tittade på vägen, sen på mig och så på vägen igen. Liksom pekande. Fortsätt däråt.
Bild: Jörgen Auer
500 meter senare kom en motionsidé. Om man är två som vill rida men bara har en häst - ja då kan en rida och den andra cykla, och så skiftar man. Eller också kan man följa med bara som sällskap. Men var inte för nära hästen, den kan bli skrämd för något vid sidan om och reagera på det.
Vilka jag mötte mer? Jo, Annelie och Jimmy Alenius som tog en promenad för att handla på Mobilia. Ulrika och Pierre Björk var ute på söndagspromenad med helggäster, övriga vet jag inte namnen på. Men de flesta log.

Inga kommentarer: