fredag 7 oktober 2011

För 50 år sen

Ur Corren 7 oktober 1961
Motala AIF besegrade RP i en träningsmatch i handboll med 25-15. Det roliga från den matchen var nog den här bildtexten. För vad står det att Sven Nilsson försöker sig på? Jo, en lomm. Det var förstås en lobb han försökte göra mål på, men det misslyckades eftersom han inte står nämnd bland målskyttarna. Dock var han ensam om att vara lommskytt.
Ur Corren 7 oktober 1961
Radioreportern Lars Ramsten, bördig från Risinge, blev omtalad det här året. I mars månad hade han flugit med ett Lansenplan för ett miltärt reportage och då tvingats rädda sig med fallskärm ur det störtande planet. Just den här dagen, den 7 oktober, skrev Corren om haverikommissionens rapport som låg färdig. I den konstaterades att den storvuxne reportern var för stor för flygplanstypen. Kommissionen ansåg det olämpligt att en person som på grund av sin kroppsstorlek inte kan inta för utskjutning föreskriven ställning tillåts medfölja flygplan.
Det som gjorde att Ramsten inte kunde skjutas ut enligt föreskrifterna var att han inte kunde placera fötterna i katapultstolens stigbyglar. På bilden ovan syns Ramsten till vänster och bildtexten säger att han i fortsättningen får hålla sig till markbunda militärreportage.
Radioreporterns bror Erik hade jag för övrigt som lärare på Ljuraskolan i Norrköping från årskurs 4 till och med 7.

Inga kommentarer: