söndag 30 oktober 2011

Möte om Mobilia Mantorp

Bild: Jörgen Auer
Mobilia står inför en tillbyggnation, men exakt när den startar vet man ännu inte. Det pratas om att den norska ägarfamiljen Wahl vill fördubbla den nuvarande butiksytan 20 000 kvm! Men så stort affärscentrum är nog inte Mantorp moget för ännu, utan det räcker nog till med de 5 000 nya kvm som är planerade till en början. De ska byggas mellan den här stora, övre entrén och möbelaffären.
Bild: Jörgen Auer
Det framkom på ett möte som Mobilias centrumchef Peter Hansson, det är han på bilden här, hade med mantorpsborna i Missionskyrkan på söndagen. Mötet ingick i intervjuserien "Mantorp frågar" som tidigare har sett Mjölbys kommunchef Peter Karlsson och landshövdingen Elisabeth Nilsson som gäster.
Bild: Jörgen Auer
Intervjuerna har letts av mediaprofilen Göran Lindqvist, här med just Peter Hansson, och söndagens prat- och frågestund handlade om de stora frågorna: när startar bygget? när ska det göras något åt den sanslöst dåliga parkeringen? vilka nya affärer kan tänkas komma? vilka är det som handlar på Mobilia? Med mera.
Peter Hansson sa bland annat att när man pratar om Mantorp ute i landet så pratar man om bilar i första hand, därför ser han och förvaltningsbolaget Concent AB helst att bilrelaterad handel etablerar sig på Mobilia. För resten sa han också att vi inom kort inte kommer att säga Mobilia, utan Mantorp shopping. Så kommer det tydligen att heta på skyltar när man svänger av från E4-an.
Vad är största hotet mot varuhusets framtid var en fråga. Svaret är: Att City Gross ringer och säger: vi sticker.
Men det lär dröja, för City Gross lär ha bestämt sig för att stanna lång tid framöver, till 2025, sa Peter Hansson.
Konkurrensen från Mjölby som satsar stort med Coop Extra och Willys?
- Det finns en viss oro för att Mjölby ska ta kunder från Mobilia, vi får se vad som händer.
Hansson berättade också att City Gross gjort en undersökning bland sina kontokortskunder och då funnit att 90 procent av dem kom från Mantorp och söderöver. Kunderna från Linköpingshållet är lätträknade, och då torde alltså nyetableringar i Mjölby bli ett problem för Mantorp. Om inte nya affärer och butiker lockar dem tillbaka, förstås.
Nyhet: Parkeringen kommer att åtgärdas med början i mars. Asfaltering, målning, samt till hösten trädplantering.
Nyhet: Vreta handelsträdgård kan komma att öppna i den nya byggnaden.
Nyhet: Peter Hansson lovade se över frågan om en mindre buss från centrala Mantorp till Mobilia för att tillfredsställa pensionärerna.
Önskemål: Bilrelaterad handel, dambutik, fler kunder, bättre butiker i eventuella tomma hål.
Mer: se Correns artikel i ämnet på Mjölbysidan.

Inga kommentarer: