tisdag 6 augusti 2013

Lite till från Finlandsbesöket

 Bild: Jörgen Auer
Vad det är härligt att färdas med båt soliga och lugna dagar. Jag har här på bloggen tidigare presenterat någon bild från mitt besök på bröllop i Helsingfors i helgen. Men återkommer nu med lite ordentligare bilder, tagna med min Canon EOS 1100D. Den här visar hur passagerarna samlades uppe på soldäck för att ta farväl av Stockholm i fredags.
 Bild: Jörgen Auer
Bland dem fanns den här kvartetten. Fyra generationer. Min mor, grand old lady Eva Auer, 91 i oktober, hennes dotter, tillika min syster Britt-Marie Månson-Falck till höger, B-M:s dotter Marie Månsson till vänster, och Maries dotter Femke.
 Bild: Jörgen Auer
Lite av vad de såg första timmen. En vacker segelbåt, heter det skonare? Båt i alla fall. Eller skepp.
 Bild: Jörgen Auer
En annan färja på väg ut.
 Bild: Jörgen Auer
Underbara fjärdar, öar, och kobbar. Om jag inte missminner mig nu så är det här sjövägen in till Saltsjöbaden. Eller var det Värmdö, Ingvar sa? Ja, nu har jag i alla fall garderat mig. Och jag vet att jag kan väldigt mycket fel. Men då får väl någon rätta mig.
Bild: Ingvar Falck
Hur som helst så överlämnade jag kameran till Ingvar och ställde mig bredvid Richard Builtjes, sambo med Marie Månsson (och far till Femke, 12, och Anouk, 9).
Vad vi gjorde? Tittade på naturen. Njöt. Drack öl. Umgicks som de släktingar vi är.
Kommen så långt, alltså med mina bilder från resan, beslöt jag hastigt och olustigt att lägga ner verksamheten för i dag eftersom det var åska på gång och det var lite onödigt att riskera något. Men mest för att det så jädra kvavt och otäckt. Jag måste gå och duscha. Återkommer i morgon med fler bilder från resan till Finland och bröllop med fest. Och en återresa.

1 kommentar:

litenbusig sa...

Åh så många vackra bilder! önskar att jag varit med!