söndag 25 augusti 2013

Några bilder till från Trädgårdsföreningen

 Bild: Jörgen Auer
Tennisfamiljen Ström från Hjulsbro, Jenny, Torbjörn, Jonna och Julia tog lunchkorgen med sig till Trädgårdsföreningen i dag för att delta i en utannonserad picknick. Och för att känna glädjen i Linköpings stadsfest 2013.
 Bild: Jörgen Auer
I stadens lunga Trädgårdsföreningen dök också ett gäng ungdomar från Frankrike upp för att bland annat dansa tillsammans som här. De dansar kuduro och kommer från La Ferté Saint-Aubin i närheten av Orleans. De tillhör La Courtille vilket är en motsvarighet till Elsas hus.
 Bild: Jörgen Auer
De var riktigt trevliga att prata med och ledaren blev minst sagt imponerad - och förbryllad - över min franska: je crois set une situation tres grave, sa jag varvid hon tittade lustigt på mig och log. "Jag tror att det är en mycket allvarlig situation", förstod hon mycket väl att jag sa, men inte varför.
 Bild: Jörgen Auer
Barn kunde pröva på mer än Jesusövningar på vatten (se föregående inlägg). Bland annat klättra uppför dessa torn (nej, inte Tropikhuset i glas i mitten).
Bild: Jörgen Auer
Och så var det ju premiär för motionsloppet Stadsfestloppet genom fem centrala kilometerdelar av Linköping. Så här lugn som före start höll sig inte eliten i täten särskilt länge.
Bild: Jörgen Auer
Cirka 350 löpare deltog och gillade loppet som mestadels (nära nog enbart) gick på asfalt. De enda gruskornen lyckades jag alltså fånga på bild.

Inga kommentarer: