onsdag 21 maj 2014

Ur mina intima gömmor

 Bild: Jörgen Auer
Letar i mina gömmor och hittar de här konstverken från en av Konstföreningen Intims många omtyckta och uppskattade utställningar Fantastiska i sin enkelhet, och ändå så gränslöst fenomenalt utförda för att inte säga geniala. Det råder ingen tvekan om att såväl Moona Atkins som Fredrik Salieri
  Bild: Jörgen Auer
har framtiden för sig och efter en trevande början har hittat sina rätta uttryckssätt. De  transformerar båda sina innersta känslor till oss i en verklighet som både skrämmer och lockar. Hoppets plåga och På mormors gata är stora mästerverk.
 Bild: EJA Uer
Den här tavlan däremot: Från ett fönster i Sundsvall av Eja Uer har inget av den friskhet och känsla som präglar de båda andra. Uer "målar" ju bara av verkligheten som den ser ut. Det här är inte konst, bara en simpelt fotograferad bild. 
Konstföreningen Intim, för den som inte vet det är en förening som föddes på Corren. Närmare bestämt på sportredaktionen där den förnöjde medarbetarna med ett flertal utställningar och utlottningar. Och ja, jag hade ett finger med i Intim. I själva verket en hel hand. Två händer. Det var min förening - och är. Kanske visar jag flera verk här i bloggen.  

Inga kommentarer: