måndag 23 februari 2015

Östgötaspelet i ny repris


 Bild ur Sommar-Corren 2002
Någon som kommer ihåg det här? inte? Ja, det spelar ingen roll för det här spelet går att spela än i dag. En lite annorlunda version konstruerade jag och Lena Grape Liliehorn första gången 1996 till Sommar-Corren (i en lite annorlunda tappning som hette Så grant står Östergyllen).
Spelet gjordes om en aning till Correns sommarbilaga 2002 (se bilden) och konstruerades av mig och Hasse Frominder. Om ni har svårt att läsa vad det står så kan jag väl dra några smålustiga texter från spelet, som jag tyckte då i alla fall.

NORSHOLM
Just som du och en kompis passerar Norsholm i bil släpper Nordanvinden från Skärblacka väder. Du misstänker din kompis, han misstänker dig. För att slippa skitlukten, skiter ni i spelvägen och sätter hastighetsrekord på E4. FLYTTA DÄRFÖR DIREKT TILL ÖDESHÖG.

MISTERFALL
Du visar dig vara en hejare med räfsa. Tack vare din hjälp blir slåttern i Misterfall färdig tidigare än beräknat. Och ryktet om dina färdigheter har spritt sig ända bort till Räfshult. ÅK DIT.

MANTORP
Travbanan i Mantorp har ingen tävling i dag. Men ett stenkast från travet ligger glasbruket. Tyvärr råkar det kastet ha sönder det stora skyltfönstret. VET HUT. STÅ DITT KAST;

HITTHEM
Du ska sova över hos vänner i Hitthem, men blir ordentligt på lyset i Folkets hus i Kisa och hittar inte hem. DU IRRAR OMKRING ETT SLAG OCH VILAR TVÅ.

I lexikon för turister:
 Trehörna – where is the fourth corner? Search one round.

Rinna –­ where’s that stream going? Flow to Å.

Ulrika – you cant find her. You just find peace. And a serviceshop. Rest two throws.
Slätbaken ­– who said anything about cellulites? Try to find them while the others make a throw.

 


Inga kommentarer: