söndag 16 april 2023

Fin mix av motion och kultur

Bild: Jörgen Auer
Lidingö i strålande sol, det var vad jag fick se på söndagen i Larsberg och tog efter frukost hos Claes och Marja en promenad med den senare i den vackra aprildagen, men något kyliga småblåsten. Bland annat fick vi den här vackra vyn över området Dalénum. 

Bild: Jörgen Auer
Den före detta krogen Larsberg som i dag heter Larsbergs brostuga ligger väldigt fint vid Ekbackens lövskogslund. I dag ägs stugan av Lidingö stad och används som konstnärsatelje.

Apropå brostuga så finns det en skylt som berättar om just den gamla krogen (på slutet) och berättar också om den första Lidingöbron. Att promenera så här med mixen motion/kultur är väldigt trevligt och jag ska be att få återkomma i kulturärendet en annan dag här i bloggen.

Bild: Jörgen Auer
På Lidingö kan man njuta länge av utsikten mot vattnet och båttrafiken. Här har man full koll på Silja Lines och Viking Lines båtar och till Larsbergs brygga kommer passagerarbåtar en gång i halvtimmen (dock inte de stora bjässarna) för att ta Lidingöborna vidare med SLs pendelbåtlinje 80 mellan Ropsten och Nybroplan. Båten stannar bland annat i Frihamnen, Blockhusudden, Djurgården, Nacka.

Bild: Jörgen Auer
Från Lidingö åkte jag vidare norrut. Till kulturstaden Uppsala för att träffa dottern Rebecka med familj. Och så ville jag få i mig lite fotbollskultur, närmare bestämt damallsvenska mötet IK Uppsala-IFK Norrköping. Där blev jag dock lite besviken på IFK-spelet som aldrig nådde den kvalitet jag tidigare sett från laget. Kanske var det en missad straff av Wilma Leidhammar som ställde till det för östgötalaget? Å andra sidan gjorde Uppsalamålvakten en fin räddning. Hemmalaget var väl så bra, men det var starkt av Norrköping att två gånger om kvittera och få med sig poäng. Lagkaptenen My Cato gjorde 1-1 och 2-2-målet av amerikanskan Nicole Robertson var matchens behållning. Hon kastade sig fram och nickade med kraft in ett inlägg från Jennie Egeriis. Det var hennes första allsvenska mål. Hon är ny för säsongen i IFK, förra säsongen spelade hon i - IK Uppsala.
En och en halv timme senare blev det mer damfotboll. Då såg vi Börje SK vinna premiären i division 5 med 1-0 mot SK Iron. 





Inga kommentarer: