söndag 1 november 2009

Så gick det till i dag

Bild: Jörgen Auer
Det är klart att det var reserverat när Linköpings FC var på Pitchers i Linköping för att se (lyssna/läsa) om de möjligen skulle bli SM-segrare just denna söndag.
Bild: Jörgen Auer
Ida Brännström såg till en början lite spänd ut, men blev allt gladare.
Bild: Jörgen Auer
Rolf Loben Gustavsson och Petra Larsson tittade på teve - till en början, vill säga.
Bild: Jörgen Auer
Men lika stort intresse tilldrog sig Kosovare Asllanis lap top. Och sms från Stockholm och matchen Djurgården-Göteborg.
Bild: Jörgen Auer
Caroline Seger - årets bästa LFC-spelare, liksom Sveriges bästa sett till hela säsongen. I alla fall om någon frågar mig.
Bild: Jörgen Auer
Här var ögonblicket som alla väntade på. Telefonsamtalet från Stockholm där Sofia Lundgren meddelade att matchen var slut. 1-0 till Djurgården. Därmed var LFC klar seriesegrare. Maria "Kalle" Karlsson skrek rätt ut. Och fick hela laget med sig i ett enormt jubel.
Bild: Jörgen Auer
Sedan sjöng de om och om igen - det var Oj, oj, oj, och det var SM-guld, SM-guld, SM-guld. Men mest var det bara allmänt jubel, och Ida Brännström, Caroline Seger och Faith Ikidi var så glada, så glada.
Bild: Jörgen Auer
De dansade och sjöng och närvarande press rycktes nästan med, där var förstås Corren med fem pers på plats, fotograferna Molin, Jigerström, Gustafsson, reporter Auer, och 24Corren-reporter/filmare Herner. Där var Tv4 och där var Radio Östergötland. Vi trängdes och klängde på laget och var lite allmänt i vägen. Men vi var också upprymda, ska erkännas. Herre Gud, det var ju SM-guld i fotboll. Till Linköping!
Bild: Jörgen Auer
Sedan bar det iväg till Cloetta center där de nyblivna svenska mästarna skulle hyllas ute på isen före elitseriehockeyn mellan LHC och Modo. Och Peter Jigerström passade på att fråga långtidsskadade Josefine Öqvist om hon inte ville hjälpa till att sminka Lotta Rohlin och Caroline Seger i guldfärg. Jossan sa inte nej, utan blev så här glad över uppdraget, och Rohlin ställde upp, hon med, även om hon ser lite tveksam ut på bilden. Även Seger ville gärna vara med.
Men vill man se den bilden måste man läsa Corren i morgon.

Inga kommentarer: