tisdag 27 december 2011

Ett verk av Dagmar

Bild: Jörgen Auer
I dag var man ju bara tvungen att ta lunchen i anspråk för att gå och titta på jätteträdet som föll för Dagmar i Nykvarnsparken. Det visade sig visst vara en björk av gigantiska mått (enligt expertis).
Bild: Jörgen Auer
Hur som helst, nu ligger den och aldrig kommer den upp igen. Men kanske kommer det en ny i stället som får stå i hundra år. Eller hur gammal kan en björk bli? Ekar kan ju bli 800 eller mer. En hastig sökning på webben ger ett svar på i alla fall nästan 175 år som i Rönnö naturreservat i Halland. Alltså borde de också kunna bli 200 år. Om de inte blåser ner, vill säga.

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Så bra, då fick vi svar på vad det är för sorts stackars träd som fallit offer för stormens iver. Och visst såg det ut som en brottsplats där idag, med avspärrningen och brottstycken lite här och var?

Auer sa...

Jo, och när jag var där så gick en typ krimare där och tog prover på björken, tog upp en större och gripbar gren, kliade sig i huvudet, sågade lite, och kastade grenbitar åt olika håll. Då och då gick han bort till sin skåpbil (ingen stor en som det satt tre andra och tjuvlyssnade i) och utförde någon hemlig manöver, kom tillbaka, tittade från olika håll, mätte lite, ringde i mobilen, sågade, ringde, mätte, tittade, gick till bilen.