onsdag 29 februari 2012

Bara en dröm?

Bild: Jörgen Auer
Det var en gång ett träd som inte kunde bestämma sig åt vilket håll det skulle växa.Jaha, nähä, ja då växer jag väl både uppåt och neråt, sa trädet och satte igång att växa både uppåt och neråt. Det tyckte de andra träden såg skojigt ut så de gjorde likadant. En dag kom en man förbi med en kamera.
Åt vilket håll växer egentligen träden, tänkte mannen för han var nu en gång för alla sådan att han alltid tänkte tvärtom. Bland annat undrade han om han var vaken eller drömde. Ibland funderade han på om det inte var drömmen som var sann och det han trodde var livet bara var en dröm.
Han tog en bild av träden. Eller gjorde han inte det? Drömde han bara att han tog en bild? Hur det nu var med den saken så satt han några minuter senare framför en dator och hade kamerans datakort i en kortläsare som var kopplad till datorn så att han kunde titta på bilderna. Eller drömde han att han gjorde så?
Jaja, han tyckte sig i alla fall se en bild där träden speglade sig i vatten.
Vilket är egentligen upp och vilket är ner, undrade mannen och bestämde sig för att gå och se efter. Men först åkte han hem med tåget, sen åt han mat, sen tog han en löptur, sen tittade han på tv ett par timmar, och sen tog han tåget tillbaka och gick längs ån. Men, han kunde inte hitta träden som växte åt två håll. Han kunde inte ens se träden ordentligt.
Jaha, ja, men då vet jag ju att jag bara drömde, sa mannen.

Inga kommentarer: