tisdag 28 februari 2012

En minst sagt märklig dag

I morgon är det 29 februari. En minst sagt märklig dag som bara existerar vart fjärde år.
Får det verkligen vara så?
Dessutom var det förr den 24:e som var skottdagen.
Jag minns en kille som fyllde år just denna dag och jag var och firade hans tioårsdag som ägde rum just på rätt dag - den 24:e.
Nästa år den 24:e när jag kom för att fira honom sa han att det inte alls var den 24:e utan den 25:e och att han hade haft kalas redan i går, den 23:e. Jag var inte bjuden.
Skit i det då, tänkte jag och beslöt mig för att aldrig mera fira honom.
Det gjorde jag heller inte, för han gjorde som sin födelsedag - han bara försvann. Om familjen flyttade eller vad som egentligen hände vet jag inte. Men jag minns att jag tyckte det var besynnerligt med hans försvinnande och att jag undrade över om det hade något samband med skottdagen. Någon hade kanske skjutit honom, det var ju ändå skottdagen. Eller hade han flyttat till Skottland?
En annan som blev skjuten var ju Olof Palme. Den 28 februari 1986. Det mordet och eventuella spår efter hans mördare tas upp i kvällens "Veckans brott". Det ska jag se. För jag tror precis som Leif GW Persson lite på polisspåret. Men så mycket av spåret finns nog inte kvar. Eller? Finns det gamla poliser någonstans som sitter på hemligheter? Eller är både de och hemligheterna försvunna?
Ur träningsdagboken: Vilodag.

Inga kommentarer: