torsdag 23 februari 2012

Grattis från en gammal bekant

Som gammal bekant till kungafamiljen sällar jag mig förstås till gratulanterna denna ljuva februaridag den 23:e då prinsessan Victoria och prins Daniel fick en liten flicka. Grattis!
Men vänta nu! Vad då gammal bekant?
Jo, men jag har ju träffat allihop. Fast det vet de förstås inte om. Jo, drottning Silvia kanske. Och Victoria har jag ju skrivit om i Corren. Inte minst då hon fyllde 30 och jag ringde lite folk som träffat henne, dåvarande landshövdingen i Östergötland Björn Eriksson till exempel, och Eva Benita Brodins dotter, tillika Vickans kompis Andrea (numera Engsäll), och några till. Ja, Andrea ville inte uttala sig, men ändå. Dessutom sågs vi ju någon gång prinsessan och jag ute på Duseborg när det var fälttävlan på Brodins marker.
Madeleine träffade jag ju i Göteborg på Göteborg horse show (kommer hon även i år?) en gång och hade ett långt samtal med henne. Det vill säga att jag höll upp en grind för henne och sa: var så god, och hon svarade: tack.
Kungen hade jag sällskap med på en skridskoläktare i Sarajevo 1984, ja och Silvia också. De stod fem läktarrader ifrån mig och det var då kungen var så rolig när en japan började spurta med sista varvet kvar trots att han var varvad och motståndaren redan i mål: det är faan så dags nu, sa kungen.
Och så var det där med drottningen. Jag har skrivit om allt det där förut, men tar det en gång till. Det var på Duseborg vi mötte varandra. Hon kom i sällskap med Eva Benita Brodin, men jag hade bråttom och småsprang och såg inte drottningen förrän jag nästan sprungit förbi dem. Då harklade jag mig, bockade lite, och fick nervöst ur mig: hrmpmf, hrmpf. Hon la huvudet på sned så där som hon brukar och log. Inte överlägset, utan mer roat och förstående.
Carl Philip såg jag på Mantorp Park en gång. I förbifarten, så att säga.
Så därför grattar jag nu Victoria och Daniel. Och för att det verkar vara ett trevligt par och som jag hoppas uppmärksamma och snälla föräldrar.
Den nya lilla prinsessans namn har redan vållat stora diskussioner. Vad ska hon heta? Här kommer ett bra tips från en gammal bekant: Alice Ingrid Kristina Lilian.

Inga kommentarer: