söndag 24 augusti 2014

Lite till från stadsfesten

Bild: Jörgen Auer 
Ragnar Dahlberg och Åsa Sjöberg höll för fjärde året i rad i lördagens allsång i Correns tält och gjorde det som vanligt bra. Åsa naturligtvis genom sin fina sång. Ragnar berättade dessutom det trevliga minnet från hur hans bana började, när han som 18-åring  fick intervja Alice Babs i gamla Radiohuset på Kungsgatan i Stockholm och ett därpå efterföljande besök hemma hos artisten. Alice till ära så bjöd också Åsa på en av hennes sånger.
Bild: Jörgen Auer 
Gästartist var välsjungande och pigga Rebecka Dellskog, hej Rebecka, och vid pianot satt flyhänte Fredrik Ingå. Rebecka är nu aktuell i föreställningen "Hemvärn och påssjuka" i Landeryds hembygdspark - föreställning i dag kl 16, för övrigt. Det blir även föreställningar 30 och 31 augusti kl 16. Biljetter köps i förväg hos Infomagasinet i Gamla Linköping, men kan också köpas en timme före aktuell föreställning. Så före tre i dag, således.
Bild: Jörgen Auer
På tal om sång så var dagens höjdare nog ändå när den stora kören Joyvoice sjöng så tältet nära nog blåste bort. Hanna Rydman måste ha varit nöjd med sina glada sångare och publiken gav en standing ovation. Trots detta blev det dock inget extranummer. Synd.
Bild: Jörgen Auer
Fast frågan är om inte jag själv hade dagens allra bästa stund (trots egen medverkan och uppträdande i ett quiz) när jag besökte domkyrkan. Där var så lugnt och stilla, så vackert och så rofyllt.       

Inga kommentarer: