fredag 28 juli 2017

Carling svängde i Kisa

 
Bild: Jörgen Auer
 Äntligen får jag tillfälle att lägga över några bilder från tisdagens Allsången i Kisa till bloggen. Den här på Gunhild Carling är inte dum, om jag får säga det själv. Och det får jag. Det är ju min kamera, mina bilder och min blogg. Gunhild bjöd sannerligen på sig själv. Även om hon inte representerar min musiksmak så måste jag ändå tillstå: Vilken musiker! Vilken sångerska! Tack.
Nya husbandet, lett av pianisten Carina E Nilsson, hängde bra med i svängarna. Magnus Eugenson på bas, Kjell Gustavsson, trummor och Conrad Boquist, gitarr.

 Bild: Jörgen Auer
Bland övriga deltagare fanns kören Joyvoice Kinda, 12-årige Albin Märsund från Valdemarsvik och stipendiaten, klarinettisten Tristan Dettke från Horn. Inger Nilsson var presentatör,  Stellan Franzén allsångsledare. Kvällens hemliga artist var östgötasonen Peter Johansson som klev nedför trapporna och närmade sig scenen. Peter drog förstås av ett par Queen-låtar som den expert på gruppen han är och rockade loss ordentligt.

Bild: Jörgen Auer
För dem som inte vet kan jag berätta att Peter är uppvuxen på Norra Finnö i S:t Anna skärgård. 2003-2007 deltog han i närmare 850 föreställningar av Queen-musikalen We will rock you i London där han spelade huvudrollen Galileo. I höst deltar han i Champions of Rock med Ola Salo och Jenna Lee-James. 22 augusti fyller Peter Johansson 40.
Visst var det en trevlig kväll och bra blandning på artisterna. Men nog var vi många som saknade Fredrik Frallan Jonsson. Kunde han inte ha ingått bland gästerna och spelat sin "I dalen mellan bergen"? Den låten har för mig blivit synonym med Allsången i Kisa. Jag saknade den nu.

Inga kommentarer: