tisdag 21 augusti 2018

Lite mera om Mantorps hoppbana

Bild: Jörgen Auer

Här är den, nya ridsportsbanan på Mantorptravet. Med imponerande 100 x 80 meter, vilket innebär att tre dressyrbanor får plats bredvid varandra. Det innebär också att villiga arrangörer knappast lär använda hela banan för hoppningsklasser. Det skulle både hästar och ryttare bli för trötta av.
 
Bild: Jörgen Auer

Själva banan, liksom framridningsbanan bredvid, är byggd av det holländska företaget De Grondslag och byggherren heter Ben Agterberg. På lördag och söndag får hans och Mantorptravets bana veta hur det känns att vara tävlingsplats. Då arrangerar nämligen Mjölby ridklubb en hopptävling för såväl ponny som stor häst. Över 500 starter blir det av anmälningslistorna att döma.
Mantorptravet har varit tävlingsplats för ridhästar förr. I tio år, med sista gången 2005 reds Ryttarfestivalen i regi av Mantorpsryttarna och den tävlingen innehöll både dressyr och hoppning och hade som mest 2704 starter! Störst i Sverige. Frågan är om vi får se en sådan stor tävling igen i Östergötland. I så fall blir det kanske på Mantorptravet?

Inga kommentarer: