torsdag 4 juli 2019

En fråga om glädje

Bild: Jörgen Auer
Glad? Nä, Glan. Sedd från Svärtinge. Och där borta på andra sidan ser jag fabriksröken från Skärblacka. Eller Ljusfors är det nog, närmare bestämt. Lite närmare har jag kommit med kamerans hjälp på min färd. Jag tycker om bilden. Den talar till mig, men jag vet inte riktigt vad den säger.

Bild: Jörgen Auer
Det här då? Vilken kyrka? Det vet alla i Åby med omnejd, för det är Kvillinge kyrka. Här är även jag bekant. Några jular har jag varit på otta här och lyssnat på Agnes Auer.
Och här var jag på fotbollslegendaren Gunnar Nordahls begravning.

Bild: Jörgen Auer
En kyrka till? Har jag blivit galen? Nej, inte religiös heller. Men har man vägarna förbi så kan man väl ändå stanna och ta en bild, så tänker jag och fotar Risinge kyrka utanför Finspång.

Bild: Jörgen Auer
Ännu en. Nu Sankta Maria kyrka, alltså gamla Risinge kyrka, på vägen mellan Risinge och Doverstorp. Här kan man stanna och fika också. Tyvärr hann jag inte nu, det får bli en annan gång.

Bild: Jörgen Auer
Jodå. Det är en kyrka på den här bilden också. Vånga kyrka kan anas för den som tittar i backspegeln. Det gjorde jag. Och nej, jag kör inte samtidigt som jag fotar. Jag stannar en kort stund. Här var det kanske lite dumt för det blev trångt och minst en bil fick stanna bakom mig när det kom en bil från andra hållet. Dumma jag.

Bild: Jörgen Auer
Men det här är ingen kyrka. Det är ett stycke svensk natur. Fångad på Tinnerö utanför Linköping i dag. Och där är det så fint och härligt att man kan bli religiös. Och börja gå i kyrkan. Men mest blir man glad.

Inga kommentarer: