fredag 19 juli 2019

Trädgårdsföreningen och Råssnäs

 Bild: Stina Boel
Fredagen började (förutom uppstigande och frukost) med en resa till Linköping och ett barnvaktsjobb. Eller jobb och jobb, jag umgicks två timmar med barnbarnet Stina Boel, 4. 
Vi tillbringade de timmarna i Trädgårdsföreningen där vi lekte i lekparken, satt och gungade på en bänk, tittade på änder, gick på stenar över en liten bäck, studerade fontänen där Stina Boel också fick trycka på min mobilkamera och ta ovanstående bild, åt glass samt räknade alla trappor på väg upp till Belvederen där vi tog oss högst upp och tittade på Linköping. Vi såg domkyrkan, bakom den syntes Roxens blåa vatten. Och vi såg gamla vattentornet, vilket vi även kunde se komma åtskilliga meter närmare med kikare.

 Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen åkte jag till Råssnäsbadet i Motala och kunde konstatera att det var ganska varmt i Vättern. I alla fall just när jag badade vid halv tre. 

Bild: Jörgen Auer
Det var förvånansvärt glest med folk vid badet. Det var ju varmt i luften, 23 grader, och skönt också i vattnet. Men såg jag 40 personer så tar jag nog i, säg 30. Några ungdomar/barn hoppade från tornet. Jag tog den här bilden och tog även reda på pojkens mamma och skickade henne bilden. Hon blev glad. Jag också. Det kändes som en god gärning.
Gärningen nu när klockan är sju (19) är att ta en löprunda. Jag tar sikte på Mantorps gård.

Inga kommentarer: