lördag 6 juli 2019

Lång dags färd mot natt

 Bild: Jörgen Auer
Dagen började tidigt, vilket fick mig att tro att jag måste ha fötts tidigt på morgonen i tidernas begynnelse. Morgonpigg som jag är. Det är alltså 6 juli i dag, min födelsedag.

 Bild: Jörgen Auer
Klockan var kring halv fem och ljuset var förunderligt mjukt och varmt. Skogen sov. Endast Jörgen Auer var vaken i Bäckhult.

 Bild: Jörgen Auer
Vi firade dagen mestadels i Råshult, Hycklinge där jag läst att man skulle ha familjedag. Men lite loppis, ponnyridning, tipspromenad, och några aktiviteter till. Plus fika. Elin Karlsson berättade att hon har två egna hästar inackorderade i Råshult och att hon börjat tävla lite smått för Södra Kinda Hästsportförening. Dock inte med ponnyn Lurifax som tillhör Råshult och ridskolan där.

 Bild: Jörgen Auer
Barnbarnet Vera gillar hästar och hade inget emot att vara på bild med hästen Maja.

 Bild: Jörgen Auer
Sumobrottning kunde man också vara med på. Om man var barn, vill säga. Vi vuxna fick gärna titta på. Dock var vi väldigt aktiva vid fikabordet.

 Bild: Jörgen Auer
Lite spel blev det också. En ponny släpptes in i en hage och så skulle man gissa vilken hink med godis som ponnyn skulle gå till. Det blev den rosa! Åh, nej.

Bild: Jörgen Auer
När alla som var på plats för att fira mig blev hungriga, ja då åkte vi till Hornåbergs camping för att äta. Och bada. Eftermiddagsfika intogs hos Pernilla i Kisa, och först därefter återvände vi till Bäckhult vid Drögen. Det var där jag tog den här bilden vid halv fem i morse.
Och sen blev det kväll.

Inga kommentarer: