tisdag 16 juli 2019

Guldbagge och Cox

 Bild: Jörgen Auer
Det är inte lätt att vara skalbagge. Inte om man har hamnat på rygg i alla fall. Vilken tur den hade att det var just jag som kom spatserandes i morse.

 Bild: Jörgen Auer
För jag vände den på rätt köl och upptäckte då att det var en gräsgrön guldbagge. Tror jag, är bäst att tillägga. Det finns många arter av skalbaggar.

Bild: Jörgen Auer
Men det finns bara ett sådant här par. Pete och Eva Cox i Västra Husby. Jag var hemma hos dem i dag och ska be att få återkomma om det besöket hos min gamla klasskamrat Eva Cox. Jag kan dock berätta att de bor väldigt fint och har en vid utsikt (om de vänder sig om) mot Linköpingshållet till.

Bild: Jörgen Auer
På sena eftermiddagen möttes jag i Bäckhult av den här unga fågeln som såg lite vilsen ut. Av första anblicken trodde jag att det var en talgoxe, men ett par sädesärlor surrade oroligt omkring i närheten så jag ändrade mig.
Lite senare googlade jag både sädesärla och talgoxe och måste ändra mig igen. Det är klart att det är en ung talgoxe som blivit tillräckligt stor för att försöka pröva sina vingar. Det gick inget vidare. Inte i dag, men i morn kanske?

Inga kommentarer: