tisdag 2 juli 2019

Hos Madde på Ödegården

Bild: Jörgen Auer
Mr Bean, Madelen Johanson och Fagur, en sevärd trio, eller hur? Madelen driver Ödegårdens islandshästar i Gammalkil och är skicklig som både islandshästryttare (med landslagsuppdrag på meritlistan) och tränare. Men vid sidan om, som allvarlig hobby, satsar hon på att bli så bra som möjligt i dressyr med ridhästen Mr Bean som egentligen heter Herome de Baian. Och Madelen är överraskande skicklig även i dressyr där hon tränar för Sissi Lilja, Bo Jenå och Monica Bergström. Hon har avancerat ganska snabbt i klasserna och börjar kunna skönja drömmen om en start i Grand Prix om ett par år. Jag besökte henne på Unnerstad Ödegård i söndags för ett reportage till Ryktbart som min ridsportserie i Corren heter allt sedan 2011.

Ur Corren
Och så här såg förstasidan del B ut i dag. Med en något för ljus bild på Madde tagen med blixt i stallet tillsammans med Mr Bean. I bakgrunden skymtar Cherie Åkerlund med Fagur.

Ur Corren
På sportsidorna såg reportaget ut så här. Och det är inte samma bild som högst upp här i inlägget. Titta noga så ser du skillnaden.

Bild: Jörgen Auer
Här är ytterligare en bild från stallet. Plötsligt när vi var där kom Maddes sambo Tobias Gryvik in för att varmsko en ung islandshingst. Det rök rejält och luktade starkt. Men Madde som höll i hingsten för att underlätta Tobbes arbete är van och brydde sig inte särskilt. Inte Tobbe heller, förstås. Till nästa år hoppas paret att hans hovslageri ska ge verksamheten ett ben till att stå på.

Sambon ja, något som inte fick plats i tidningen var en faktaruta som jag sammanställde. Men den kan jag ju presentera här. Så här kommer den.

FAKTA
Madelen Johanson
Född: 1981
Bor: Unnerstad Ödegård.
Familj: Sambon Tobias Gryvik, gemensamma sonen Leo, 2, sonen Liam, 8, från ett tidigare förhållande.
Yrke: Egen verksamhet med islandshästar (lektioner, träning, uppfödning, inackordering, försäljning).
Kopplar av med: Vid mammas pool på Unnerstad.
Drömsemester: Thailand. 
Teve: Nyhetsmorgon med frukost samt någon serie på Netflix. Som Bron.
Favoritmat: En köttbit och en god gratäng.
Dricker: Vatten till vardags, en fredagsöl eller ett glas vitt.
Dold talang: Tycker om att sjunga och har tagit lektioner. Men jag har scenskräck.

Inga kommentarer: