onsdag 6 maj 2020

Bilder från Motalabron

Bild: Jörgen Auer
Jag var i Motala häromdan och passade på att fota den 620 meter långa Motalabron ur några vinklar jag själv tidigare inte sett den. Men som många Motalabor stött på, antar jag.

Bild: Jörgen Auer
Bron är ett såväl vackert som imponerande bygge på närmare 30 000 ton i stål och betong och började byggas i juni 2010 och stod färdig i oktober 2013.

Bild: Jörgen Auer
Höjden är 27 meter över Vättern i Motalaviken (Skepparpinan) och segelfria höjden 22,5 meter.

Bild: Jörgen Auer
Uppför den här lite halvruskiga trappan tog jag mig för att ta några av bilderna i den här sviten.

Bild: Jörgen Auer
Bland annat den här där jag zoomade in Motala city, för riktigt så här nära ligger inte bron. Eller står.

Bild: Jörgen Auer
En som inte bryr sig så mycket om bron är den här ekorren som bor nära brons södra delar. Det ser visserligen ut som om den när som helst kan hoppa upp på bron, men bilden ljuger. Det är nog 50 meter mellan ekorren och bron här.

Bild: Jörgen Auer
Bara för att jag kan avslutar jag med en bild från 8 oktober 2013, dagen före invigningen av projektet Bana väg Motala-Mjölby 9 oktober 2013. Mia Karlsvärd och jag fick provåka vägen och naturligtvis även över bron - den gången slapp vi betala - och som synes var det ganska grådaskigt väder. Själva invigningsdagen tillbringade jag i Skänninge och hade sällskap av bland annat kungen. Jo, det är sant. Han var också där och klippte band vid stationen. Men han såg mig inte.

Inga kommentarer: