onsdag 13 maj 2020

Oldenburger på City Gross

 Bild: Jörgen Auer

Dags för ännu ett företag i min bilserie Trailers på svenska vägar och nu är turen kommen till holländska företaget Oldenburger Transport B.V som sedan mer än 25 år specialiserat sig på transporter av blommor och plantor till Skandinavien och Österrike. Hemsidan berättar inget om antalet anställda eller omsättning men den hittar jag på dnb.com som skriver att företaget hör hemma i Aalsmeer, har 71 anställda och en årsomsättning på 9,3 miljoner dollar. Oldenburger Transport är en del av Truckload Carriers Industry. Bilden ovan är tagen utanför Depot Mantorp där City Gross är det stora företaget som även har blommor i sin verksamhet. På varuhuset finns också blomsterbutiken Blomsterhjärtat.
Oldenburg låter bekant och lite snabbgoogling visar att storhertigdömet Oldenburg en tid var en egen stat i tyska riket, belägen i nuvarande Niedersachsen, men "försvann" efter 1918.
Trakten har sin egen hästras också, oldenburgare, som började utvecklas under 1600-talet och som funnits i en föränderlig värld. Från början en stor vagnshäst so gjordes om till en mindre ridhäst, som gjordes om till vagnshäst som åter gjordes om till ridhäst. Min häst (minhast.se) skriver om rasen att det är den största och tyngsta av de tyska varmblodsraserna, en mångsidig häst som passar bra såväl till dressyr som hoppning och körning. En häst med kraftfull och imponerande kropp och som mognar tidigt och lever länge.

Inga kommentarer: