fredag 15 maj 2020

Mörka moln och nostalgi


Bild: Jörgen Auer
Fram och tillbaka, lite så var vädret i dag i Östergötland. Själv gick jag inte ut förrän efter 18-tiden och hann nästan hem innan några enstaka droppar föll från de mörka moln som drog in.

Bild: Jörgen Auer
I dag gjorde jag annars ingenting. Jo, målade lite där det behövdes. Samt kollade gamla videoband. VHS. Hittade ett där det stod TV-kampen på. Det visade sig vara från mitten av 90-talet när jag var med i dåvarande Tipslördag och i en frågesport mellan dagstidningars sportjournalister. Drak-kampen hette visst tävlingen och två journalister möttes i varje program. Jag mötte Håkan Lundh från Upsala Nya Tidning i första matchen och vann efter en hård duell. Några veckor senare var jag tillbaka igen för att möta, tror jag, Tony Pettersson, Sundsvalls Tidning, och vann ånyo en knapp seger.

Bild: Jörgen Auer
Segern där innebar att det blev en tredje resa till Göteborg där programmet spelades in och jag mötte Smålands-Tidningens Göran Olsson i kvartsfinal. Och förlorade knappt. Tävlingen fortsatte ett par veckor till och vanns till slut av Expressens Claes-Göran Bengtsson. Här kan det vara på sin plats att varna för ett minnesfel. Trots flera timmars googlande hittar jag ingen information what so ever om programmet och tävlingen och kan minnas fel om den andra matchen mot Tony. Var det ens någon andra match? Jo, det var det, men det kan ha varit kvartsfinal direkt där. Jag minns helt enkelt inte.

Inga kommentarer: