lördag 23 maj 2020

Jag skapar mig en stil

 Bild: Jörgen Auer
Så nöjd och glad jag är att jag åkte i dag, då! Vart? Till Krokek och Kolmårdens Antik & Difversehandel, inrymt i gamla stationshuset. Visst, prylarna står tätt och det är trångt där inne, men medan jag var där i dag var nästan inga andra kunder där så jag hade gott om plats. Och blev överraskad över de fina saker som fanns. Och finns kvar. Det var mycket som är i min stil.

 Bild: Jörgen Auer
Vad nu min stil är, jag vet inte, men försöker ta reda på det. Jag åkte dit för att jag sett en annons på Facebook om företaget och bilderna inifrån härligheten tilltalade mig. Jag bestämde helt enkelt att jag ska börja lägga mig till med en stil, låt vara blandad men ändå en stil.

 Bild: Jörgen Auer
Jag tänkte, vem är jag? Vad är jag känd för? Du är inte alls känd, blev svaret, men finns det någon grupp av människor som talar gott om mig så finns många av dem inom ridsporten. Alltså: något med hästar borde bli min stil och några prylar har jag ju hemma redan. Men det här paret tyska bordslampor föll jag för och köpte. Stilfulla porslinslampor i vitt och guld (nej, inte riktigt guld) och snygga skärmar med en svart och en vit häst på båda. Riktigt var jag ska placera dem vet jag inte, men tyckte att de passade bra ihop med en blå vas från Mantorps glasbruk.

Bild: Jörgen Auer
Passar de in, då? Ja, det tycker jag. Här i hörnan, under några tavlor av Hugo Öfverström och med mig på väggen intill, Alfred Nobels fredspris 1988 därtill. Va? kommer du inte ihåg vem/vilka som fick det då? Det var ju jag och alla mina hundratusentals gelikar jorden runt: alla vi som ingått i Förenta Nationernas fredsbevarande styrkor. Lite lagom blandning på den stilen.

Inga kommentarer: